Kuinka usein remakan baari-illan aikana tulette miettineeksi, mitä muut seuruuen jäsenet "siviilielämässään" tekevät? Itse muistan korkeintaan hammaslääkärit ja lääkärit - tässä iässä kun sitä kremppaa ja kolotusta alkaa olla vähän joka puolella... Mutta muuten jos koossa on sekalainen seurakunta tai vaikkapa jjärjestökavereita, tuskin tiedän ja muistan kaikkien taustoja. Niillä kun ei erityisesti siinä tilanteessa ole mitään merkitystä.

Eilen jatkojen jälkitunnelmissa sivutiin mielenkiintoista aihetta. Yksi seurueestamme oli vastavalmistunut pappi. Heräsi pohdintaa siitä, pitäisikö asia muistaa ja huomioida baaritellessa vai ei. En ikinä ollut ajatellut asiaa, vaikka ko. henkilön olenkin tuntenut jonkin aikaa. Ääneen sanottuna tuntuu kyllä vähän kummalliselta sanoa, että riekkui papin kanssa aamuun. Toisaalta enhän ajattele koskaan muulloinkaan, että olipa outoa dokailla tilintarkastajan tai virkamiehen tai kustannustoimittajan kanssa.

Jotenkin siihen pappi-käsitteeseen kuitenkin liittää aika vahvoja ennakkoasenteita siitä, että papit ovat aina kunnollisia ja tunnollisia eivätkä hölmöile eivätkä ainakaan jonota Lostariin puolen yön jälkeen. Jotain samaa liittyy siihen, että ihmiset oikeasti ihmettelevät, miten minä opettajana saatan tehdä ja sanoa tiettyjä jjuttuja. Että en olekaan opettaja myös vapaa-ajallani vaan viis veisaan siitä, miten jotkut tuntemattomat penskat käyttäytyvät. Ei kai papinkaan tarvitse istua himassa hiljaa liperit kaulassa perjantai-iltana jos ei luonteeltaan ole sellainen.

Jatkanen siis iltaulkoilua kuten ennen - miettimätää liikaa mitä kukakin tekee baarin ulkopuolella. Turha kuluttaaa kalliasrvoista aikaa hyvässä seurassa miettimällä, onko tämä tai tuo sopiva juttu kerrottavaksi tässä seurassa. Kaikilla on siten hauskempaa!