Eli yksinkertaisemmein sanottuna käytiin Mormonien temppelissä.

Olihan siellä ihan mielenkiintoista, joskin olin odottanut ehkä vähän enemmän/prameampaa/oudompaa. Tokihan itse uskontoon kuuluu monenmoista kummaa, kuten henkilapsena hengailu ennen syntymää jumalan hoivissa ja kuolleiden kastaminen, mutta joka uskonnossa on käsittämättömiä uskonkappaleita, joten mitenkään hätkähdyttävän överiltä ei mormoonit ennakko-oletuksista huolimatta tuntuneet. Tai sen överimmältä kuin mikään uskonto... No joo, löytyyhän sieltä vaikka mitä kummaa, kun oikein tarkastelee, mutta edelleen, niin löytyy kyllä muistakin uskonnoista!

Mielipiteeseen varmastikin vaikutti meidän ryhmän opas (kunhan olimme päässeet vanhemmasta ja ihan kauheasta miesoppaasta eroon), nuorehko naishenkilö, joka vastaili asiallisesti vähän hölmömpiinkin kysymyksiimme. Kyllä, kirkosta voi erota (ja vieläpä kertoi, että isoveljensä oli eronnut, mutta silti kertomansa mukaan ihan hyväksytty perheessä). Ei, hän ei osaa valitettavasti sanoa, mitä sinkuille tapahtuu (kun alkuvideossa sanottiin, että jumalan edessä nainen on aina miehen kanssa parina ja toisinpäin), mutta että ketään ei pakoteta avioon, vaikka avioliittoa painotetaankin kovasti. Ja niin edelleen ja niin edelleen. Opas ei myöskään tuputtanut meille asioita, vaan esitteli ne aina sanoen "minulle tämä on tärkeää..." tai "me uskomme..."

Oli siellä kuitnkin pakko käydä, vaikkei musta nyt tämän käynnin perusteellaa mormonia tullutkaan. Oli se kuitenkin sellainen once-in-the-life-time tilaisuus!!