Tulkkien kanssa oli jännittävää työskennellä. Jännitin sitä, kuten koko vanhempainiltaa vähäsen. Loppupeleissä tulkkien kautta puhumine oli vähän kun olis ollut josain cisv-leirillä: "translation time...." Piti vaan muistaa kertoa riittävän lyhyt pätkä kerrallaan. Muuten ne tippuivat kärryiltä, etenkin hätähousut, jotka aloitti kääntämisen ennen kuin olin lopettanut.

Vanhemmat suhtautuivat ihan positiivisesti muhun. Yksi kuitenkin puuttui ja juuri sen isän epäilen suhtautuvan nuoreen naisopettajaan aika nuivasti. Paikalla oli sen sijaan kolme suomalaista isäpuolta. Vaikka jokainen oli tosi asiallinen, en yhäkään voi estää sitä ajatusta, että suomalainen mies on hakenut aasiasta kuuliaisen vaimon itselleen... Yhtä hyvin ne on voineet rakastua työkomennuksella tai matkalla tai jotain. Van eipä ole minun bisnekseni.

Huomenna on taksvärkki. Luulin ennen, että se on opettajille mukava lepopäivä, mutta vielä mitä. Meillä on koulutusta klo 8-11 ja sen jälkeen normaaleja tunteja niille jotka tulee paikalle. Mölöä!