Vakituisena sijaisena en ole hirveästi päässyt erkaantumaan koulumaailmasta. Niin paljon kuitenkin onnekseni, ettei minu tarvitse vastailla kilahtaneille vanhemmille, joiden mielestä heidän pikku kullannuppuaan ei suojella koulussa riittävästi (kts. viikonlopun Iltasanomat vai Iltalehti, jossa Loka-Laitinen kirjoitti asiasta tosi osuvasti!). Asioita, miltä lapsia tulisi suojella kun vaan on ihan kaikkialla. Välituntivalvojien määrää pitäisi lisätä turiplastii ja jokainen häiriötapaus tulisi tutkia perinpohjin kuraattorin ja psykologin kanssa. Lasta pitäisi varoittaa kaikesta mahdollisesta ja itse asiassa varoittaminenkaan ei ole riittävästi, kun joidenkin vanhempien mielestä aikuisen tulisi tosiaan olla ihan joka hetki heidän Janipetterinsä  ja Caritajohannansa tukena ja turvana.

Hei haloo. Ihmettelen tosiaan, mikä tälläisten vanhempien mielestä oikein on koulun tarkoitus? Minkälaisia aikuisia mahtaa tulla tälläisistä lapsista, joiden vanhemmat torjuvat ihan kaikki mahdoliset normaalielämään kuuluvat haaverit lapsen tieltä? Tuskin kovin täyspäisiä!

EN tunne yhtään opettajaa, joka olisi valinnut ammattinsa siltä pohjalta, että haluaa leikkiä jatkuvasti poliisia, psykologia ja sairaanhoitajaa. Toki nekin kuuluvat ammattiin, mutta toissijaisesti. Pääsääntöisesti opet kai haluaisivat auttaa Janipettereitä oppimaan sellaisia taitoja, joiden avulla selvitä elämästä. Niiden opettaminen vaan ei ole kauhean mahdollista, kun kaikki aika menee riskien minimointiin ja lapsen turvaamiseen.

Meidän koulussa oli ollut maanantaina vanhempainyhdityksen kokous, missä muutama täysin hurahtanut ekaluokkalaisen äiti oli mesonnut ja suunnilleen esittänyt koulumme maailman vaarallisimpana, väkivaltaisimpana ja lapselle turvattomimpana paikkana. Opettajista ja rehtorista oli esitetty vähätteleviä kommentteja ja kaikki oli osapuilleen haukuttu ammattitaidottomiksi luuskiksi. Ne samat äidit olivat varmaan niitä, jotka syksyllä kyseenalaistivat koulumme aikataulun ja kaikki opetusjärjestelyn.

Kai kaikki vanhemmat tahtovat lapsilleen parasta, mutta joku roti nyt sentään. Lupaan potkaista kaikkia lähipiirini ihmisiä, jotka osoittavat moisen käytöksen merkkejä kun heidän Janipetterinsä menee kouluun!