(Aika hassua muuten, että tälläinen joulun epäkannattaja kirjoittaa näin monta kertaa joulusta ja sen eri osista)

Meidän kaveripiirissä on ollut yksi tosi muuttumaton jouluperinne siitä lähtien kun oltiin riittävän vanhoja istumaan baarissa. Joka joulupäivä tavattiin toisemme KuuKuussa siinä vaiheessa iltaa, kun kotimeiningit alkoi nyppiä. Tätä perinnettä on noudatettu tosi uskollisesti. Ihmisten määrä ei ole ollut vakio, mutta yleensä kaikki kynnelle kykenevät ovat tulleet paikalle.

Tänä vuonna oli ensimmäinen kerta, kun tätä perinnettä ei ollut. JA luulenpa, että tästä lähtien se jääkin aika unholaan. Syynä ovat lapset. Eipä niin, että lapsissa on mitään vikaa, mutta nyt niitä on ilmestynyt vaikka kuinka monelle kaverille vuoden sisällä. Lapsiperheessä ei tietenkään ajatella, että joulupäivänä mentäisi kavereiden kanssa baariin. Ne, joilla ei ole lapsia, olivat tänä vuonna jotenkin estyneitä tulemaan, ts. eivät olleet maassa/paikkakunnalla. Ainoa, jolla olisi ollut mahdollisuus mennä, olin minä. Ja kas, tosi yllättävää, etten mennyt.

Osallistuin sen sijaan serkun perheen perinteisiin joulubileisiin. Niissäkin oli ihan mukavaa, mutta en tuntenut kovin hyvin ihmisiä, joten se ei ollut ihan samaa, kuin baarissa hyvien ystävien seurassa istuminen. Mutta menee tää näinkin