Onpa ollut karsea alkuviikko töissä. Eilen hosuin kun heinämies kun oli palaveria ja selvittelyä tms. Ajattelin, että ei ikävämpää päivää VOI tulla, mutta tuli vaan. Tai liikunnantuntiin saakka meni hyvin. Tiistain ilonahan on aina ne pikku söpöliinit, joista osa on ylivilkkaita, osa agressiivisia, osalla tosi huonot hermot, osa pitää jotain ihme älämölöä koko ajan ja osa alkaa itkeä ihan mistä vaan.

Alkuleikeissä oli jo hässäkkää ja paljon huutoa. Huudon mä kestäsin, mutta en sitä sähläystä ja kinaa. Sitten hypättiin korkeutta. Se meni suurelta osalta oikein hienosti, siis käytöksen kannalta. Kaksi pikkumiestä pisti ihan tosin läskiksi ja töni ja sylki ja kiilasi ja haukkui ja riehui. Ne meni totta kai jäähylle eivätkä onnistuneet rauhoittumaan koko tunnin aikana.

Kun menin pukuhuoneeseen tunnin jälkeen, sieltä tuli itkeviä poikia vastaan, jotka kertoivat, että X haukkuu. X oli jo aika tilassa ja täysin sitä mieltä, että hänellä on oikeus tehdä mitä vaan ja että hänen tuntinsa on mennyt upeasti. Kun sanoin, että hänen käytöstään pitäsi nyt selvitellä, niin poika rupesi hillumaan ja yritti karata, missä vaiheessa nappasin kädestä, että "ei, tämä selvitetään nyt ja mennään yläkertaan selvittämään ja soitetaan samalla äidille", niin poika meni ihan sekaisin ja rupesi riehumaan ja repimään. Jouduin pitelemään sitä kiinni (takaapäin, ote ranteista) aika kovaa, kun se yritti hakata mua ja purra ja iskeä päällään.

Loppujen lopuksi se rauhoittui ja onnistuttiin keskustelemaan asiasta joten kuten järjellisesti ja se pyysi anteeksi ja totesi, että hänellä oli mennyt aika huonosti. Soitin heti äidille ja kerroin tapahtuneesta. Eli periaatteessa kaikki hyvin.

Vaan kun ei ole. Jäi ihan hirveä morkkis. Entä jos tilanteen olisi voinut hoitaa toisin? Entä jos pidin sitä kiinni liian kovaa? Entä jos vanhemmat valittavat? Entä jos poika ei enää suostu tulemaan mun tunneilleni? Mistä sen tietää, koska on sellainen tilanne, että kiinnopito on oikeutettua? Käytinkö voimaa siksi, että saisin pojan tajuamaan, kuka tunnilla oikein määrää? Ihan kaameat jälkituntemukset. Ehkä olisi ollut parempi antaa pojan riehua ja selvittää asia joskus toiste.

Tän jälkeen en tosiaan aio pitää kiinni kenestäkään. Ainoa lohtu nyt on, että kiinnipidon jälkeen kuulema aina tuntuu ihan hirveältä, vaikka se olisi siinä tilanteessa ainoa vaihtoehto.