Tänään oli aika hyvä päivä töissä. Torstait on siitä ihania, että mulla on oman luokan tuntien lisäksi yksien isojen oppilaiden tunteja kolme. Niitä on ihanaa opettaa, kun ne on jotenkin niin fiksuja ja kivoja ja valppaita. Veikkaan kyllä, että mun vanhat omat oppilaat oli samanlaisia, mutta niitä ei ehkä osannut ihan niin paljoa arvostaa, kun ei opettanu tossa määrin erityisluokkkia... Nautin kyllä erityisopena olemisestakin, mutta siinä ilonaiheet on erilaisia, samoin kun lähestymistavat saattaa olla erilaisia.

Niille isoille voi puhua samalla tavalla kun aikuisille ja ne hiffaavat toisella tavalla. Lisäksi ne osaavat toimia aika oma-aloitteisesti ja itsenäisesti, mikä on ihanan rauhoittavaa välillä. Niitä voi oikeasti panna jo pohtimaan juttuja (kaikki ei ehkä ole vielä ihan riittävän kehittyneitä, mutta oletan, että nekin voi kuuntelemalla oppia jotain). Ja sitten ne on liikuttavia huojuessaan teini-iän reunamilla, mutta ollessaan kuitenkin vielä aika lapsia.

Voisin hankkia lapsia, jos ne saisi tollaisina valmiina paketteina, itseohjautuvina ja itseajattelevina ja kotiinkuljetettuina.