En ole osallistunut jouluvalmisteluihin tänä vuonna millään tavalla. Yhtään korttia en ole lähettänyt (yhden lähetän), mitään lahjoja en ole hankinut, joululeivonnaisia tai jouluruokaa en ole edes ajatellut tekeväni. Koristeiden osalta annoin tänä vuonna periksi ja hankin pienet ikkunavalot, kun on ollut niin pimeää. Ainoa, mitä varmasti tulen tekemään on siivoaminen mutsin luona.

Onkohan mussa jotain vikaa, kun mun mielestä paras joulu olisi tosi yksinkertainen, mistä kukaan ei ota stressiä ja mitä varten ei erityisemmin ehkä tarvisi puunata joka helvetin nurkkaa. Vähän lahjoja, vähän mutta hyvää syötävää, muutamia kynttilöitä ja havuoksia tuomaan tuoksua. Ihmiset olisivat rauhallisin mielin, kenenkään ei tarvitsisi suorittaa.

Joulu itsessään on ihan jees ja yleensä mulla on oikein viihtyisää. En vaan ymmärrä, miksi siitä pitää tehdä niin helvetinmoinen spektaakkeli? Eikö yhtään vähempi riitä? Miksi niitä ruokia pitää olla niin sairaasti, kun kukaan ei kuitenkaan jaksa syödä niitä kaikkia? Onko koti (=äiti?) jotenkin huono, jos ei joka ikinen loora ol itse väkerretty? Mitä väliä, onko ikkunat pesty? MÄ EN TAJUA. Kertokaa siis mulle! Musta joulun tunnelma tulis vähän vähemmälläkin hosumisella. Eikö pääpointti ole kuitenkin se, että yölläkin voi syödä ja suklaata saa ottaa vaikka aamiaiseksi?