Yksi vanha kaverini (miespuolinen) on menossa naimisiin kesällä. Olin tosi tosi otettu kutsusta, sillä asumme nykyään monen sadan kilometrin päässä toisistamme ja yhteydenpito on satunnaista.

Hämmennyin kuitenkin erittäin paljon, kun sähköpostiin tupsahti kutsu morsiammen polttareihin. En muistaakseni ole tavannut tyttöä ikinä (tai korkeintaan kerran) enkä tietääkseni ole koskaan puhunut hänelle  mitään. Päähäni ei mahdu, miksi ihmeessä hän haluaisi minun osallistuvan polttareihinsa?! Oletan, että minut on laskettu alusta pitäen pois pääluvusta, mutta siltikään en tajua, miksi minut kutsuttiin.

Olenko ymmärtänyt polttareiden idean ihan väärin? Olen kuvitellut, että polttaredeiden tarkoituksena on viettää mukavia hetkiä lähimpien ystävien seurassa. Tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta, kun törmään siihen, että morsiammen polttareihin kutsutaan kaikki naispuoliset samanikäiset kutsutut vieraat, riippumatta siitä, tunteeko morsian edes heitä kaikkia. Onhan se kohteliasta (ja siten voidaan törsätä enemmän kun kulujen jakajia on enemmän), mutta silti aika hassua.