Ei vaiskaan. Olipahan järjestön syystapaaminen ja -kokous. Oli kivaa kuulla muiden paikallisyhdistysten ja Suomen liiton kuulumisia. Välillä sitä tuppaa unohtamaan, että ehkä muillakin paikallisyhdistyksillä on ongelmia kuin meillä - yleensä vielä aika samanlaisia! Jostain syystä oma tuska tuntuu vähän vähäisemmältä, kun tajuaa, että muut panivat samojen haasteiden kanssa. Samassa yhteydessä sitä voi tuntea itsensä voittajaksi, kun huomaa, että omassa toiminnassa on monta vahvuutta. Näillä eväillä jaksaa taas eteenpäin!

Matkalla tuli kyllä huono omatunto. Silja Europa kuluttaa järjettömän määrän energiaa yhdellä seilauksella. Mekin osallistuimme omalta osaltamme kulutusjuhlaan. Ei riittänyt se, että laiva kulutti karmean paljon energiaa. Myös ruokaa haaskattiin ylettömästi. Buffet-illallinen ja -aamainen kuuluivat kokouspakettimme hintaan. Kaikkea oli pakko maistaa, mutta ei syödä loppuun. Ruoka oli oikeasti aika kälyistä. Onneksi saaristolaispöydästö löytyi savuporoa. Se korvasi täysin onnettomat lämpimät ruuat.

Samalla laivalla seilaavia satoja motoristeja ympäri Suomen se ei tuntunut haittaavan. Heidän pikkujouluperinteensä oli hyvin hyvin vauhdikkaan näköistä. Nahkaliivit pelottivat vain kerran. Karaokebaarissa tappelun alku on aina vähän ikävää.